hours
Δευτέρα - Παρασκευή
9:00 - 16:30
tel
+30.2321.051951

Τηλεφωνικό Κέντρο

Άρθρο σύνταξης – 12/2016

Άρθρο σύνταξης 12/2016

… η 14η Διημερίδα μας έλαβε τέλος και κατά γενική ομολογία για μια άλλη χρονιά η θεματολογία ενδιαφέρουσα και πρακτικά χρήσιμη για τους μάχιμους γαστρεντερολόγους που την παρακολούθησαν με ζήλο και ενδιαφέρον όπως άλλωστε συμβαίνει 14 συναπτά έτη τώρα.

… οι εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου της ΕΠΕΓΕ επίσης γεγονός που αν και με λιγοστές διαθεσιμότητες επίσης όπως πάντα έγιναν στο γνωστό φιλικό και συναδελφικό κλίμα που χαρακτηρίζει όλη την πορεία μας.

… οι εκλογές είναι λοιπόν παρελθόν με κάποιες αποχωρήσεις, με κάποιες νέες παρουσίες και νέο αίμα και όπως πάντα στην μέση κάποιοι που έχουν ακόμη το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουν και για αυτή την 3ετία.

… οι ευχαριστίες για τους «αποχωρίσαντες» για όσα, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσαν στο κοινό μας σπίτι με μεράκι, φαντασία αλλά και πολύ προσπάθεια και κόπο είναι αυτονόητες. Η ελπίδα μας είναι ότι θα τους βλέπουμε πάλι κοντά μας να επικουρούν τις προσπάθειές μας αφού μάλλον για κάποιες/ους από αυτούς μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

… η προσπάθεια όλων μας θα είναι εστιασμένη σε αυτό που απασχολεί κάθε συνάδελφο ξεχωριστά και όλους μαζί και σκοπός μας είναι να «τρέξουμε» κάθε τι που στους δύσκολους καιρούς μπορούμε να «παλαίψουμε».

… σε αυτή την συγκυρία που πατάμε σε κινούμενη άμμο η προσπάθειά μας περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη να πλαισιωθεί από κάθε ζωντανή φωνή και κάθε δυνατή υποστήριξη όλων. Απόψεις, κρίσεις και κριτικές αλλά κυρίως διαθεσιμότητες σε κάθε πρωτοβουλία που θα πρέπει να αναλάβουμε είναι χρήσιμες και κυρίως επιβεβλημένες.

… η 15η Εκπαιδευτική διημερίδα είναι μπροστά μας και οι γνώμες – προτάσεις από παλαιότερους αλλά κυρίως νεότερους συναδέλφους ώστε αυτή να γίνει ακόμη πιο χρήσιμη και ουσιαστική είναι ευπρόσδεκτες (είμαστε ανοιχτοί στο να αλλάξουμε και αν τεκμηριωμένα χρειαστεί να ανατρέψουμε κάθε τι που συνηθίσαμε μέχρι τώρα).

… το ασφαλιστικό και το φορολογικό, με τα τραγικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στην χρονιά που τρέχει προβλέπεται να απορροφήσει τις περισσότερες μας προσπάθειες σε κοινή πορεία με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία.

… η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ο ρόλος μας μέσα σε αυτή θα είναι σίγουρα από θα θέματα που θα χρειαστεί να επεξεργαστούμε αλλά και ο ΕΟΠΠΥ, η λειτουργία του, η ΗΔΙΚΑ και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση με τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν ώστε να βελτιώσουμε την σχέση μας μαζί τους, να αποκρούσουμε ότι εμποδίζει την δουλειά μας και να διασφαλίσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για τις μέρες που έρχονται κύρια για τους νέους συναδέλφους.

Έχει μπει πολύ νέο «αίμα» στο επάγγελμα τα τελευταία χρόνια και την ίδια στιγμή έχουν πολλαπλασιαστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλαιότεροι και κυρίως οι νεότεροι συνάδελφοι. Οι αντικειμενικές συνθήκες λοιπόν λογικά οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση και ενδυνάμωση του υποκειμενικού παράγοντα. Γι’αυτό δεν μας πρέπει η «αποστράτευση» και η αδιαφορία από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Οι εκλογές έγιναν , νέο συμβούλιο για τα επόμενα 3 χρόνια υπάρχει, έστω με σφιγμένα δόντια οι περισσότεροι αποφασίσαμε να μείνουμε όρθιοι, όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολλών με την έκφραση άποψης, κρίσης και κριτικής αλλά και συμμετοχής.

Η Ένωσή μας είναι μια πόρτα ανοιχτή για όσους έχουν αίσθηση των καιρών και θέλουν να ζήσουν στο κοινό μας σπίτι. Το περιοδικό μας χρειάζεται όλους, λίγος χρόνος από τους πολλούς μπορεί να ανατρέψει τις δυσκολίες των λίγων.

Στείλτε μας απόψεις, προτάσεις και κριτικές αλλά κυρίως δηλώστε διαθεσιμότητα σε ό,τι νομίζετε ότι μπορείτε να είστε χρήσιμοι.

… όρθιοι λοιπόν και αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας

Χάρης Τσιώνης

Αφήστε μια απάντηση