hours
Δευτέρα - Παρασκευή
9:00 - 16:30
tel
+30.2321.051951

Τηλεφωνικό Κέντρο

“Έρευνα στα σχολεία” Εισαγωγή – Ιστορικό

Η ‘Ερευνα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια με τίτλο «Χρήσεις και συμπεριφορές των παιδιών και εφήβων στο Ν.Σερρών. Διαπαιδαγώγηση και Πληροφόρηση σε θέματα Δημόσιας Υγείας» είναι το αποτέλεσμα μιάς προσπάθειας που έκανα, το 2002 ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και Πολιτικής Προστασίας και Υπεύθυνος του Τομέα Προαγωγής και Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Όλη αυτή η εργασία προέκυψε μετά από πολλές συναντήσεις με τους υπεύθυνους Αγωγής Υγείας της 2οΒάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών με σκοπό να γίνει η έρευνα σε δείγμα σχολείων του Νομού Σερρών και να εξαχθούν συμπεράσματα για την σχολική βία (σήμερα μπούλινγκ), τους εθισμούς και την σεξουαλική ζωή των παιδιών ώστε να προκύψουν στοχευμένες παρεμβάσεις με βάσει τα προβλήματα και να πάψουμε να κάνουμε εικασίες ή να δημιουργούμε μύθους..

Δυστυχώς όλη αυτή η δουλειά (που ήταν νομίζω πολύ προωθημένη για την εποχή της) έμεινε στα αζήτητα λόγω μη χρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας όπου είχε κατατεθεί αίτημα αλλά και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (απαιτούνταν λίγα χρήματα καθώς το Τμήμα Πληροφορικής δεσμεύτηκε να το κάνει χωρίς έξοδα όσον αφορά την συμμετοχή του καθώς θα προέκυπτε εργασία για τους φοιτητές του τμήματος).

Η εργασία αυτή, αυτούσια ή με όποιες μεταβολές επικαιροποίησης είναι απαραίτητες, είναι στην διάθεση οποιουδήποτε την χρειαστεί με μόνη υποχρέωση να αναφέρει την πηγή της.

Αφήστε μια απάντηση