hours
Δευτέρα - Παρασκευή
9:00 - 16:30
tel
+30.2321.051951

Τηλεφωνικό Κέντρο

Επιστολή προς συναδέλφους για τα μαθήματα – 3/2017

Αγαπητές συναδέλφισες και αγαπητοί συνάδελφοι

Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε η δυσκολία που αντιμετωπίζει η συντακτική επιτροπή στην έκδοση του περιοδικού μας στην ΕΠΕΓΕ, «Ενδοσκοπήσεις» αλλά και η συζήτηση που πρόσφατα έγινε στην έδρα της ΕΓΕ Β. Ελλάδος με κάλεσμα της νέας 3μελούς επιτροπής του τμήματος.

Και στις 2 περιπτώσεις παρατηρείς την αγωνία των λίγων στο να υπάρχει επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια των μελών της γαστρεντερολογικής κοινότητας της χώρας μας ενώ οι περισσότεροι δείχνουν να αδιαφορούν αν δεν σνομπάρουν κιόλας κάθε φιλότιμη προσπάθεια που έχει τουλάχιστον πρόθεση να βοηθήσει στην συνεχή και δια βίου εκπαίδευσή μας.

Και στις 2 περιπτώσεις οι συνάδελφοι που εμπλέκονται δηλώνουν την ειλικρινή τους πρόθεση όχι μόνο να προσπαθήσουν να δουλέψουν για το κοινό μας σπίτι «κλέβοντας» προσωπικό χρόνο, από αυτόν που δεν έχουν αλλά και να ακούσουν τις προτάσεις όλων των υπολοίπων αντί να προσπαθούν να «αφουγκραστούν» τις επιθυμίες των για το πώς μπορούν να οργανωθούν και να είναι αποτελεσματικές οι προσπάθειες των. Στην 1η περίπτωση η έκδοση ενός περιοδικού που θα καλύπτει τα επαγγελματικά και επιστημονικά ενδιαφέροντά μας και στην 2η την οργάνωση των περιοδικών μηνιαίων μαθημάτων του τμήματος Β.Ελλάδος της ΕΓΕ, την διημερίδα της Θεσ/νίκης αλλά και ότι άλλο είναι χρήσιμο για την συνεχή μας εκπαίδευση.

Στην περίπτωση του περιοδικού χρειάζεται εκτός των ιδεών και προτάσεων να εμπλακούν όσο περισσότεροι γίνεται κυρίως νέοι συνάδελφοι που μπορούν να βρουν ένα φιλόξενο χώρο σε αυτό για επιστημονικά άρθρα ή εμπειρίες επαγγελματικές τους.

Στην περίπτωση των μαθημάτων στην Θεσ/νίκη η επιτροπή δήλωσε ανοιχτή, και το εννοεί, σε ότι μπορεί να κάνει περισσότερο ελκυστικά τα μαθήματα. Η συμμετοχή σε αυτά δεν αφορά μόνο τους ειδικευόμενους συναδέλφους για τους οποίους είναι σημαντικά, αφορά και σε όλους τους ειδικούς που κερδίζουν με την κουραστική δουλειά των εισηγητών ακούραστα update για νοσήματα, την έρευνα και τις θεραπείες στην Γαστρεντερολογία.

Η προσωπική μου εμπειρία, αν και εργάζομαι και ζω 100 χιλ. μακριά από την έδρα της εταιρείας μας, είναι απόλυτα θετική. Το όφελος από όλα τα χρόνια πολύπλευρο καθώς εκτός του επιστημονικού οφέλους κέρδισα την περιοδικά συχνή επαφή με τους άλλους συναδέλφους, αφού είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους την καθημερινότητα στην δουλειά μας, τα προβλήματα για τεχνικές και υλικά αλλά και να πετύχω την ειλικρινή φιλική σχέση μαζί τους.

Η επαγγελματική μας ζωή και η επιστημονική μας επάρκεια μέσα σε αυτή είμαι πεισμένος ότι έχουν την ανάγκη της εμπειρίας και των άλλων συναδέλφων..

Η μικρή προσπάθεια των πολλών μπορεί να μικρύνει τον κόπο των λίγων που αυτή την στιγμή πασχίζουν να δώσουν επαρκή και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε όλους μας.

Τα μαθήματα για να γίνονται χρειάζονται τους εισηγητές αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες σε αυτά. Καμία δικαιολογία, ούτε αυτή της κρίσης μπορεί να είναι η αφορμή για την αποχή μας. Ίσα ίσα τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ο καθένας μας τους άλλους.

Χάρης Τσιώνης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΠΕΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση